Bir SEO uzmanının ne yaptığını ve işletmenizi yeni boyutlara taşımaya nasıl yardımcı olabileceğini merak mı ediyorsunuz?

Bu yazıda şunları açıklayacağız:

SEO Uzmanı Nedir?
SEO uzmanı ne iş yapar?
SEO Uzmanının Genel Sorumlulukları
SEO uzmanlarının çalıştığı yerler
Neden Bir SEO Uzmanıyla Ortak Olmalısınız?
SEO Uzmanı Nasıl Seçilir?
SEO Uzmanı Yeterliliği
hatta daha fazla!
Bir SEO uzmanının dünyasına yolculuk yapmak için okumaya devam edin!

 

SEO Uzmanı Nedir?

SEO uzmanı, genellikle kendi şirketi veya bir müşteri için web sitelerinin SEO performansını yönetmekten sorumlu olan kişidir. Çok çeşitli dijital pazarlama ve analitik becerilere sahip bir dijital pazarlama uzmanıdır.

SEO uzmanı ne iş yapar?

SEO uzmanları, web sitelerini arama motorlarındaki çevrimiçi arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alacak şekilde optimize etmeye odaklanır. Pazarlama dünyasında bilgili olan bu profesyoneller, sayfa içi, sayfa dışı ve teknik SEO dahil olmak üzere SEO'nun birçok yönüyle ilgili deneyime sahip olacaklar.

SEO Uzmanının Genel Sorumlulukları nelerdir?

SEO uzmanları bir sitenin SEO performansını yönetmekten sorumludur. Bu genellikle sayfa içi, sayfa dışı ve teknik SEO gibi çeşitli SEO türlerini içerir. Bazı uzmanlar belirli bir türde uzmanlaşabilirken diğerleri her üç alanda da deneyime sahip olabilir.

Bir uzmanın sorumlu olacağı SEO'nun farklı alanlarına daha detaylı bir şekilde dalalım!

Sayfa içi seo nedir?

Sayfa içi SEO, içeriğinizi geliştirmek ve dahili bağlantı stratejinizi geliştirmek gibi web sitesi optimizasyonuna odaklanır. Sayfa içi SEO kapsamında uzmanlar içerik pazarlaması gibi alanlara odaklanabilirler.

Sayfa dışı seo nedir?

Sayfa dışı SEO, saygın sitelerden geri bağlantı kazanmak gibi web sitenizin dışında gerçekleştirilen stratejileri ifade eder. Bu alandaki SEO uzmanları web'deki varlığınızı geliştirmeye odaklanacaktır.

Teknik seo nedir?

Teknik SEO, sitenizin arka ucunun en iyi şekilde çalışmasını sağlar, böylece siteniz en iyi şekilde yüklenir ve çalışır. Çoğu zaman teknik SEO geliştirme becerileri gerektirir.

Tipik Seo nedir?

Tipik olarak SEO uzmanları, kapsamlı bir strateji oluşturmak ve sonuçları artırmak için tüm alanlardaki deneyimleri birleştirerek SEO'nun birden fazla alanında çalışır.

SEO uzmanları nerede çalışır?

SEO uzmanları ilgi alanlarına, deneyimlerine ve hedeflerine bağlı olarak hizmetlerini sunabilirler:

Bir ajansta
Bir şirket için şirket içi
Bağımsız bir SEO sağlayıcısı olarak

Bir SEO uzmanının nerede çalışacağı, muhtemelen fiyatlandırma modelini ve SEO hizmetleri için ne kadar ödemeyi bekleyebileceğinizi etkileyecektir.

Bir ajansta veya şirket içinde çalışan SEO uzmanlarının maaşları 40-50 bin dolardan başlıyor. Freelance SEO sağlayıcıları, işleri için fiyatlandırma belirleme konusunda daha fazla özgürlüğe sahiptir ve kazançları, güvence altına aldıkları sözleşmelerin sayısına ve türüne bağlı olacaktır..

Neden Bir SEO Uzmanıyla İşbirliği Yapmalısınız?

SEO uzmanları, daha yüksek çevrimiçi sıralamalara, potansiyel müşterilere ve gelire ulaşmalarına yardımcı olmak için tüm sektörlerdeki işletmelerle ortaklık kurar.

İnsanlar işletmenizle ilgili anahtar kelimeleri veya kelime öbeklerini aradıklarında çevrimiçi sonuçların en üstünde görünmek istiyorsanız, bir SEO sağlayıcısıyla çalışmak isteyeceksiniz.

SEO projelerini kendiniz üstlenmek cazip gelse de, SEO'nun en iyi sonuçları elde etmek için teknik uzmanlık ve deneyim gerektirdiğini unutmayın. Yukarıda belirtildiği gibi, bazı SEO stratejileri, birçok işletmenin kendi başına uygulayamayacağı büyüme uygulamaları hakkında bilgi gerektirir.

Saygın bir SEO uzmanıyla veya bir ajanstaki SEO uzmanlarından oluşan bir ekiple ortaklık yapmak sizi uzun vadeli başarıya hazırlayacaktır.

SEO Uzmanı Nasıl Seçilir?

SEO sağlayıcılarını kontrol ederken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var.

1. Sonuç portföyünüzü kontrol edin

Saygın SEO uzmanları kanıtlanmış sonuçlara ilişkin bir geçmiş performansa sahip olacaktır. Çalışmalarınızı sergileyen bir portföy veya sonuç sayfası için sitenizin kapsamını belirleyin.

2. Fiyatlarını inceleyin

Daha sonra fiyatlarının hedeflerinize ve bütçenize uygun olduğundan emin olun. SEO için ödemeniz gereken şeyleri sıklıkla bulacağınızı unutmayın, bu nedenle "ucuz" SEO hizmetlerine dikkat edin.

3. Müşteri referanslarına bakın

Ayrıca geçmiş veya mevcut müşterilerin referanslarına da bakmak isteyebilirsiniz. Bu size belirli bir SEO uzmanıyla çalışmanın nasıl bir şey olduğuna ve müşteri beklentilerini nasıl yönettiklerine dair içeriden bir bakış sağlayacaktır.

4. “Garantili” veya “Anlık” Sonuçlara Dikkat Edin

SEO zaman alır ve SEO sağlayıcınız bu beklentiyi açıkça iletmelidir. Bir SEO uzmanı “anlık” veya “garantili” sonuçlar vaat ediyorsa, bazı tehlike işaretlerini ortaya çıkarmalıdır.

SEO Uzmanı Yeterliliği nasıl belirlenir?

SEO alanıyla ilgileniyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken bazı genel nitelikleri burada bulabilirsiniz.

Birçok SEO uzmanı aşağıdaki gibi alanlarda yüksek lisans dereceleri alır:

Pazarlama
Halkla ilişkiler
BT veya Bilgisayar Bilimi
Veri veya rakamlar


Ancak bir SEO uzmanı olmak için bu alanlardan birinde uzmanlaşmanız gerekir.

Bu İçerik 614 Kere okundu, 29 Aralık Cuma 2023 Eklendi, 8283 Harf, 1337 Kelime, 12 Dakika Okuma Süreniz Vardır.

SEO Uzmanı Nedir?
SEO uzmanı ne iş yapar?
SEO Uzmanının Genel Sorumlulukları
SEO uzmanlarının çalıştığı yer
Neden Bir SEO Uzmanıyla Ortak Olmalısınız?
SEO Uzmanı Nasıl Seçilir?
SEO Uzmanı Yeterliliği

SEO Uzmanı Nedir? SEO uzmanı ne iş yapar? SEO Uzmanının Genel Sorumlulukları SEO uzmanlarının çalıştığı yerler Neden Bir SEO Uzmanıyla Ortak Olmalısınız? SEO Uzmanı Nasıl Seçilir? SEO Uzmanı Yeterliliği

Başlangıç ​​olarak “Kullanıcı Deneyimi” derken neyi kastettiğimize kısa bir giriş yapalım. Ürünlerin kullanıcıları vardır ve kullanıcı deneyimi (UX), kullanıcının söz konusu ürünü kullanırken yaşadığı deneyimdir. Şimdiye kadar çok iyi anladınmı?

UX tasarımı, ürünleri mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sağlayacak şekilde tasarlama sanatıdır. Bu açıklama geniş kapsamlı görünüyorsa bunun nedeni, UX tasarımının doğasının oldukça geniş olmasıdır. Optimum UX'i oluşturmak, psikoloji, etkileşim tasarımı , kullanıcı araştırması ve diğer birçok disiplin anlayışını kapsar , ancak her şeyin ötesinde yinelemeli bir problem çözme süreci vardır (ancak bu konuya daha sonra değineceğiz).

Genel anlamda kullanıcı deneyimi 3 bileşene ayrılabilir: görünüm, his ve kullanılabilirlik .

Bir ürünün görünümü, kullanıcının değerleriyle uyum duygusu yaratacak görsellerin kullanılmasıyla ilgilidir ve bu, kullanıcı nezdinde inanılırlık ve güven yaratır. Bu sadece güzel görünmekle kalmayıp aynı zamanda doğru görünen bir ürün yaratmakla ilgilidir.

O halde his, bir ürünü kullanma deneyimini mümkün olduğu kadar hoş ve zevkli hale getirmeyi içerir. Kullanıcı ile ürün arasındaki etkileşimlerin yanı sıra ürünü kullanırken (ve sonrasında) verdikleri tepkilerin işlenmesiyle oluşturulur.

Son olarak kullanılabilirlik, kullanıcı deneyiminin temelini oluşturur. Oldukça basit bir şekilde, eğer bir ürün kullanılamıyorsa, hiçbir güzel görünüm onu ​​kurtaramaz ve kullanıcıların hissedeceği tek duygu öfke ve hayal kırıklığı olacaktır. İdeal olarak ürünler kullanıcının ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmeli ve işlevselliği öngörülebilir bir şekilde sunmalıdır.

"Web Tasarımcısı" iş unvanının birçok tanımı vardır ve aslında bir web tasarımcısının ne yaptığı büyük ölçüde müşterinin veya projenin gereksinimlerine bağlıdır. Bazı web tasarımcıları, web sitesinin görsel tasarımlarını ve / veya yüksek kaliteli etkileşimli prototiplerini oluşturur ve web sitesinin kodlamasını ön uç ve arka uç geliştiricilere bırakır. Bununla birlikte, web tasarımcılarının çoğunluğu, web sitesinin hem tasarımına hem de (ön uç) geliştirilmesine katılmaktadır. Hatta bazı web tasarımcıları işlerinin bir parçası olarak düzenli olarak kullanıcı araştırması ve testleri yaparlar (ve eğer onlardan biriyseniz, UX tasarımında bir işe zaten neredeyse hazırsınız demektir).

Web Tasarımı ile UX Tasarımı Arasındaki Farklar

Kullanıcı odaklı ve teknoloji odaklı

Bir web tasarımcısı olarak işinizin büyük bir kısmı HTML, CSS ve diğer kodlama dillerindeki en son gelişmeleri takip etmeye harcanır; bunların hepsi baş döndürücü bir hızla değişir ve gelişir. Hangi tarayıcılar CSS'nin hangi sürümlerini destekliyor? CSS animasyonları Mac'teki Safari'de çalışır mı? Beni Internet Explorer'a bile sokma! Bunlar bir web tasarımcısı olarak sürekli aklınızda olan birkaç soru (ve hayal kırıklığı) olabilir. Ancak UX tasarımı teknolojiyle ilgili değildir .. Bunun yerine odak noktası doğrudan kullanıcılara odaklanmıştır; teknoloji yalnızca kullanıcıların ihtiyaç duydukları şeyi elde etmelerine yönelik bir araçtır. UX tasarımcıları yalnızca kullanıcılara odaklanarak, sahip oldukları belirli ihtiyaçları karşılayan ve sonuçta kullanıcıların ödemeye hazır olacağı çözümler yaratabilirler. UX tasarımcıları, kullanıcıları hakkında ellerinden gelenin en iyisini öğrenmek için kapsamlı kullanıcı araştırması yapar; çoğu web tasarımcısının gerçekleştirme şansına sahip olamayacağı bir şey.

UX web'den daha fazlasıdır

UX tasarımı platformdan bağımsızdır. İlkeleri ve süreçleri, web tarayıcılarının dışında birçok farklı alana uygulanır: mobil uygulamalar, masaüstü yazılımlar ve hatta donanım ürünleri ve perakende satış alanları. Öte yandan, web tasarımı alanı kesinlikle web tarayıcılarına bağlıdır. Bu, UX tasarımcılarının yalnızca teknoloji girişimleri gibi yükselen alanlarda değil, aynı zamanda otomobil üreticileri gibi olgun ve istikrarlı endüstrilerde de iş fırsatları bulabileceği anlamına gelir. Bir ürün olduğu sürece kullanıcı deneyimine de ihtiyaç vardır ve bu gerçekten fırsatlar dünyanızın önünü açar.

UX Tasarımına Geçerken Web Tasarım Deneyiminin Büyük Faydası

Web tasarımı arka planının alaka düzeyi

Web tasarımından UX tasarımına geçmenin en büyük faydası, iki tasarım alanı arasındaki örtüşmenin miktarıdır. UX tasarımının web tarayıcısından daha fazla platformu kapsadığı doğru olsa da, UX tasarım çalışmalarının büyük bir kısmı hala en azından kısmen web tabanlı ürünler üzerinde yapılıyor (Facebook ve Twitter gibi sosyal medya web sitelerini, Dropbox gibi web uygulamalarını düşün&u ve Google gibi hizmetler). Bir tür kullanıcı araştırması yaptıysanız veya bir web sitesini kullanıcı verileriyle sürekli olarak iyileştirmeye yönelik yinelemeli bir süreç yaptıysanız, web tasarımı ile UX tasarımı arasındaki örtüşme daha büyük olur.

Tasarım ve web sitesi kodlama terminolojilerinde akıcı olmak aynı zamanda size göz ardı edilemeyecek bir destek sağlayacaktır; Sonuçta UX tasarımı, iletişimin çok önemli olduğu, işbirliğine dayalı bir süreçtir. Meslektaşlarınızla konuşurken sektör terimlerini kullanabilmek sizi kesinlikle tasarım dışı bir geçmişe sahip birinden daha iyi bir yere koyacaktır.

Estetik

Bir web tasarımcısı olarak güzel estetik yaratma yeteneğiniz, UX tasarımına geçiş yaparken de işinize yarayacaktır. Öncelikle estetik, iç paydaşlarla iletişiminizi güçlendirmek için harika bir araçtır. Bir kullanıcı deneyimi tasarımcısı olarak, bulgularınızı ve önerilerinizi sürekli olarak iç paydaşlara (CEO veya ürün yöneticisi gibi) sunmanız gerekir ve görsel olarak hoş raporlar ve sunumlar oluşturma yeteneğiniz, önemli noktalarınızın özümsenmesini en üst düzeye çıkaracaktır.

İkincisi, estetik, UX tasarımında hayati bir rol oynar. UX tasarımına ilişkin yaygın bir efsane, mükemmel kullanılabilirliğin estetiği gölgede bıraktığıdır; ancak bu doğru olmaktan çok uzaktır. Aslında, Stanford Güvenilirlik Projesi tarafından 5.500'den fazla katılımcıyla yapılan bir araştırma, katılımcıların neredeyse yarısının web sitelerinin güvenilirliğini görsel çekiciliklerine göre değerlendirdiğini gösterdi(5). Bu, bir ürünü kullanırken optimum kullanıcı deneyimini sağlamak için estetiğin kullanılabilirlik gibi diğer faktörlerle nasıl el ele çalıştığını gösteriyor.

En İyi Çözüm Ortaklarıyla Çalışmaktayız...