Firmanıza Özel Web Sitesi Tasarımını yapıp, Temel SEO Ayarlarıyla birlikte Kullanıcı Deneyimini kullanarak Web  Sitenizin kurulumunu yapıp size teslim ediyoruz, Özel Web Tasarım, Kurumsal Web Tasarım, Ve Hazır Web tasarımlar kullanmaktayız...

Bu İçerik 686 Kere okundu, 31 Aralık Pazar 2023 Eklendi, 470 Harf, 73 Kelime, 32 Saniye Okuma Süreniz Vardır.

Firmanıza Özel Web Sitesi Tasarımını yapıp, Temel SEO Ayarlarıyla birlikte Kullanıcı Deneyimini kullanarak Web  Sitenizin kurulumunu yapıp size teslim ediyoruz, Özel Web Tasarım, Kurumsal Web Tasarım, Ve Hazır Web tasarımlar kullanmaktayız...

Web Tasarım, MYAG Özel Ve Kurumsal Web Sitesi Tasarımı, Web Sitesi Tasarımcısı, Web Tasarım Firması, Web Tasarım Nedir?

Web Tasarımı Nedir? Web tasarımı, internette görüntülenen web sitelerinin tasarımını ifade eder. Genellikle yazılım geliştirmeden ziyade web sitesi geliştirmenin kullanıcı deneyimi yönlerini ifade eder. Web tasarımı eskiden masaüstü tarayıcılar için web siteleri tasarlamaya odaklanıyordu; ancak 2010'ların ortalarından itibaren mobil ve tablet tarayıcılara yönelik tasarım giderek daha önemli hale geldi.

Bir web tasarımcısı bir web sitesinin görünümü, düzeni ve bazı durumlarda içeriği üzerinde çalışır .

Örneğin görünüm, kullanılan renkler, yazı tipi ve resimlerle ilgilidir.

Düzen, bilginin nasıl yapılandırıldığını ve sınıflandırıldığını ifade eder . İyi bir web tasarımı kullanımı kolay, estetik açıdan hoş ve web sitesinin kullanıcı grubuna ve markasına uygun olmalıdır.

Pek çok web sayfası, kullanıcıların dikkatini dağıtabilecek veya kafasını karıştırabilecek gereksiz bilgi ve işlevselliklerin ortaya çıkmaması için basitliğe odaklanılarak tasarlanmıştır. Bir web tasarımcısının çıktısının temel taşı, hedef kitlenin güvenini kazanan ve teşvik eden bir site olduğundan, kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratan potansiyel noktaların mümkün olduğunca ortadan kaldırılması kritik bir husustur.

Hem masaüstü hem de mobil cihazlarda iyi çalışan web siteleri tasarlamanın en yaygın yöntemlerinden ikisi duyarlı ve uyarlanabilir tasarımdır.

Duyarlı Web Tasarımı ("Duyarlı" veya "Duyarlı Tasarım" olarak da bilinir), cihazın yönettiği çözünürlükten bağımsız olarak görünen web içeriğini tasarlamaya yönelik bir yaklaşımdır. Bu genellikle görüntü alanı kesme noktalarıyla (içerik o görünüme ölçeklendiğinde çözünürlük kesintileri) gerçekleştirilir. Görünüm pencereleri, herhangi bir çözünürlükteki tabletlerde, telefonlarda ve masaüstü bilgisayarlarda mantıksal olarak ayarlanmalıdır.

Responsive tasarımda içeriğin nasıl akacağına ve ekranın boyut aralığına göre düzenin nasıl değişeceğine ilişkin kurallar tanımlayabilirsiniz.

Duyarlı tasarımlar, tasarım öğelerinin yerleşimini mevcut alana sığacak şekilde ayarlayarak tarayıcı genişliğindeki değişikliklere yanıt verir. Masaüstünde duyarlı bir site açarsanız ve tarayıcı penceresinin boyutunu değiştirirseniz içerik, tarayıcı penceresine sığacak şekilde kendisini dinamik olarak yeniden düzenler. Site, cep telefonlarındaki kullanılabilir alanı kontrol eder ve ardından kendisini ideal düzende sunar. Duyarlı tasarım varsayılan bir özelliktir ve isteğe bağlı bir özellik değildir çünkü herkes mobil optimizasyon bekler. Bu yaklaşım Google'ın duyarlı sitelere öncelik veren algoritması için hayati önem taşıyor.

Duyarlı Tasarım için En İyi Uygulamalar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Duyarlı tasarımla görseller, metinler ve düzenler dahil olmak üzere her açıdan esneklik sağlayacak şekilde tasarım yaparsınız. Yani şunları yapmalısınız:

Önce mobil yaklaşımı benimseyin ; ürün tasarım sürecini masaüstü cihazlar yerine öncelikle mobil cihazlar için başlatın.

Akışkan ızgaralar ve görüntüler oluşturun .

Ölçeklenebilir Vektör Grafiklerinin (SVG'ler) kullanımına öncelik verin. Bunlar, etkileşimi ve animasyonları destekleyen, 2D grafiklere yönelik XML tabanlı bir dosya formatıdır.

Üç veya daha fazla kesme noktası ekleyin (üç veya daha fazla cihaz için düzenler).

Kullanıcıların bağlamlarına uyacak şekilde içeriği önceliklendirin ve gizleyin . Görsel hiyerarşinizi kontrol edin ve kullanıcılara ihtiyaç duyulan öğeleri ilk önce vermek için aşamalı açıklama ve gezinme çekmecelerini kullanın. Gerekli olmayan öğeleri (olması güzel olan şeyleri) ikinci planda tutun.

Minimalizmi hedefleyin .

Kullanıcıların kendi bağlamlarında kullanım kolaylığını en üst düzeye çıkarmak ve aşinalıklarını artırmak için tasarım desenleri uygulayın : örneğin, sütun bırakma düzeni, içeriği birçok ekran türüne sığdırır.

Erişilebilirliği hedefleyin .

Duyarlı web tasarımı: bir web sitesinin formatını, masaüstü bilgisayarlardan tabletlere ve cep telefonlarına kadar farklı cihazlar ve ekran boyutlarındaki herhangi bir ekran boyutuna uyacak şekilde uyarlamasını garanti eder. Siteyi cihazın çözünürlüğüne dahil eder, cihaz değiştirmeyi destekler ve erişilebilirliği ve SEO dostu olmayı artırır.

Uyarlanabilir Web Site tasarımı, duyarlı Web Site  tasarıma benzer; her ikisi de çeşitli cihazlarda tasarım yapmaya yönelik yaklaşımlardır. İkisi arasındaki fark, içeriğin uyarlanma şeklidir.

Responsive Web tasarım durumunda tüm içerik ve işlevler her cihaz için aynıdır. Bu nedenle, geniş ekranlı bir masaüstündeki tarayıcı ile akıllı telefondaki tarayıcı aynı içeriği görüntüler. Tek fark içeriğin düzenindedir. 

Uyarlanabilir Web tasarım, duyarlılığı bir adım öteye taşıyor. Duyarlı Web tasarım yalnızca cihaza odaklanırken, uyarlanabilir tasarım hem cihazı hem de kullanıcının bağlamını dikkate alır. Bu, bağlama duyarlı deneyimler tasarlayabileceğiniz anlamına gelir ; bir web uygulamasının içeriği ve işlevselliği, masaüstünde sunulan sürümden çok farklı görünebilir ve davranabilir. Örneğin, uyarlanabilir bir tasarım düşük bant genişliği tespit ederse veya kullanıcı masaüstü cihaz yerine mobil cihaz kullanıyorsa büyük bir görsel (örneğin bir infografik) yüklemeyebilir. Bunun yerine infografikin daha küçük bir özet versiyonunu gösterebilir. Başka bir örnek, cihazın daha küçük ekrana sahip daha eski bir telefon olup olmadığını tespit etmek olabilir. Web sitesi normalden daha büyük harekete geçirici mesaj düğmeleri gösterebilir.

Web tasarımındaki modal, birincil web sayfasının üzerinde görünen, belirli içeriğe odaklanan ve ana sayfayla etkileşimi duraklatan ikincil bir penceredir. Önemli olduğunda bağlamsal bilgileri göstererek arayüz sorunlarını çözmek için kullanılan yaygın bir kullanıcı arayüzü tasarım modelidir. 

Modallar, diğer kullanıcı arayüzü modelleri gibi başarılı kullanıcı merkezli tasarım ve Özellikle E-Ticaret Tasarımlarında ürün geliştirme için çok önemlidir.

Mobil öncelikli web tasarımı tam da budur: mobil kullanıcıları ön plana çıkaran bir web sitesi tasarımı yaklaşımı. Önce masaüstü bilgisayarlar için tasarlayıp ölçeği küçültmek yerine, önce mobil cihazlar için tasarlayıp ölçeği büyütmeye odaklanıyor. İşletmeler bu yaklaşımı benimseyerek genel kullanıcı deneyimini iyileştirebilir, etkileşimi artırabilir ve sonuçta daha iyi sonuçlar elde edebilir. 

Web sitenizi mobil cihazlar için nasıl optimize edersiniz? 

1. Mobil uyumlu bir düzen tasarlayın 

Görüntüler oluşturmaya ve kopyalamaya başlamadan önce her şeyin nereye gideceğini bilmeniz gerekir. Mobil ekranlar küçüktür, bu nedenle web sitenizi gereksiz öğelerle doldurmaktan kaçının ve net, anlaşılır bir kullanıcı deneyimi sağlamaya odaklanın. Kullanıcılarınızın ne söylemeye çalıştığınızı anlamak için gözlerini kısmaları gerekiyorsa, pes edip farklı bir web sitesine geçmeleri çok uzun sürmeyecektir. 

2. Hızı bir öncelik haline getirin 

Hız, yüksek performanslı bir mobil web sitesinin anahtarıdır ; gerçekten de mobil kullanıcıların %85'i şaşırtıcı bir şekilde web sayfalarının masaüstü bilgisayarlardaki kadar hızlı, hatta daha hızlı yüklenmesini beklemektedir. 

Web sitenizin yüklenme hızını artırmak için şunları yapmalısınız: 

  • Resimleri, videoları ve diğer medyaları sıkıştırın 
  • HTTP isteklerini en aza indirin 
  • Tarayıcı önbelleğe almayı kullan 
  • Barındırma sağlayıcılarını karşılaştırın ve en hızlı sunucu yanıt sürelerini sunanı seçin 
  • Mobil sayfaların neredeyse anında yüklenmesini sağlayan bir teknoloji olan Hızlandırılmış Mobil Sayfaları (AMP) uygulayın 

3. Gezinmeyi basitleştirin 

Küçük, dikey bir ekranda gösterilmeleri gerektiğinden, mobil siteler tipik Z modeli görsel hiyerarşisini takip edemez. Bunun yerine, gezinme menünüzü basit ve kullanımı kolay tutmaya odaklanın. Açık, kısa etiketler kullanın ve çok fazla düzeyde alt menü kullanmaktan kaçının. Menü ne kadar basit olursa kullanıcıların gezinmesi de o kadar kolay olur. 

Simgeler, metinden çok daha küçük olduklarından web sitenizde yerden tasarruf etmenin harika bir yolu olabilir. Evrensel olarak tanınan ve bağlantının veya düğmenin işlevini temsil eden simgeler kullandığınızdan emin olun. Çok fazla simge ekranı karmaşık hale getirebilir, bu yüzden aşırıya kaçmayın! 

4. Dokunmatik ekranlar için tasarım 

Çoğu mobil cihaz, parmakla veya kalemle dokunma etkileşimine dayanır ve bu, fare kullanmaktan çok daha az hassas olabilir. Kullanıcılar yanlışlıkla yanlış bağlantıya dokunabilir veya kaydırmada zorluk yaşayabilir, bu da hayal kırıklığına ve kullanılabilirliğin azalmasına neden olabilir. Bunu önlemek için şunları yapmalısınız: 
 

  • Büyük, dokunmaya uygun düğmeler kullanın ve fareyle üzerine gelme tabanlı etkileşimlere güvenmekten kaçının. 
     
  • Her öğenin çevresinde yeterince boşluk olduğundan emin olun. Öğeler birbirine çok yakın olduğunda, kullanıcılar yanlışlıkla çevredeki öğeleri seçmeden amaçlanan öğeye dokunmayı zor bulabilirler. 
     
  • Açılır menüler yerine hamburger menüsü veya bir dizi simge gibi gezinme seçeneklerini uygulayın. Mobil cihazların izin verdiğinden daha hassas dokunma gerektirdiğinden, açılır menülerin mobil cihazlarda kullanımı zor olabilir. 
     
  • Açılır pencerelerin kullanımını sınırlayın veya bunları, açılır pencerenin dışındaki bir dokunuşla kolayca kapatılacak şekilde tasarlayın. 
     
  • Gezinmeyi daha sezgisel hale getirmek için kaydırma ve yakınlaştırma gibi dokunma dostu hareketleri ekleyin. Tüm kullanıcılar bunlara aşina olmayabileceğinden bunlara çok fazla güvenmemeye dikkat edin. 

5. Test edin, test edin, test edin! 

Sonunda optimizasyonlarınızı uygulamaya koymanın zamanı geldi! Kullanıcı deneyiminin tüm cihazlarda tutarlı olduğundan emin olmak için web sitenizi birden fazla mobil cihazda test edin. Web sitenizin iPhone'da harika görünmesini, ancak Android'de berbat görünmesini istemezsiniz. Tabletlerde ve tabii ki masaüstü cihazlarda da test yapmayı unutmayın. 

Web tasarım uzmanlarımızla konuşun

İşte karşınızda: Mobil öncelikli bir web sitesi tasarlarken göz önünde bulundurulması gereken en önemli 5 şey. Basit görünüyor, ancak web sitesi öğelerinin tasarlanmasından veritabanı sorgularınızın optimize edilmesine kadar, üzerinde durulması gereken çok fazla iş var. 
 
Web Tasarımcı Tc olarak bunu yapma konusunda uzun yıllara dayanan bir deneyime sahibiz. Her zaman hız, güvenilirlik ve kullanım kolaylığını ön planda tutarak, tüm sektörlerdeki şirketler için mobil öncelikli web siteleri oluşturduk . Biraz yüksek kaliteli içerik ve etkili Arama Motoru Optimizasyonu serpiştirin ve gurur duyacağınız bir web siteniz  olsun .
 
Web siteniz hakkında bilgialmak istiyorsanız bizi arayın...

En İyi Çözüm Ortaklarıyla Çalışmaktayız...